Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ένα είναι το Κόμμα!


Καθώς υπάρχει η υποψία πως η χούντα μπορεί να προκηρύξει εκλογές –για να πάμε σε νέα χούντα-, νέα κόμματα εμφανίζονται στο πολιτικό σκηνικό, το οποίο ανατρέπεται και παίρνει φωτιά. Τα νέα κόμματα είναι πατριωτικά, δημοκρατικά, ανεξάρτητα και πολύ διασκεδαστικά.
Το ιδανικό θα ήταν κάθε Έλληνας να έχει το δικό του κόμμα αλλά, με λίγη προσπάθεια, κάποτε θα το καταφέρουμε κι αυτό.
Αφού καταργήσαμε τους μεσάζοντες στις πατάτες, θα καταργήσουμε τους μεσάζοντες στα κόμματα και θα έχουμε ο καθένας το δικό του.
Για την ώρα, αίσθηση έχει προκαλέσει το νέο κόμμα του Πάνου Καμμένοι, «Ανεξάρτητοι Έλληνες», αφού δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι Έλληνες και η μία λέξη αναιρεί την άλλη.
Το κόμμα του κ. Καμμένου θα έπρεπε να λέγεται «Ανεξάρτητοι Ραγιάδες», για να έχει πιο πολλή πλάκα.
Ένα άλλο πολύ ωραίο κόμμα είναι
το κόμμα της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη –ένα κόμμα ντουέτο-, με τον ψαγμένο τίτλο «Κοινωνική Συμφωνία».
Βέβαια, αποκλείεται να υπάρξει κοινωνική συμφωνία στην Ελλάδα με την Κατσέλη και τον Καστανίδη• η μόνη περίπτωση να υπάρξει κοινωνική συμφωνία στην Ελλάδα είναι να κατέβει ο Θεός αυτοπροσώπως αλλά και πάλι δεν είναι και σίγουρο.
Οι δυο μεγαλοστελεχάρες του ΠΑΣΟΚ –που θέλουν να φέρουν δροσιά και φρεσκάδα στην πολιτική σκηνή- δεν θα έπρεπε να ονομάσουν το κόμμα τους «Κοινωνική Συμφωνία» αλλά «Ερωτική Αρμονία», αφού έχει γαμηθεί ο Δίας.
Βέβαια, όπως τους βλέπω αυτούς τους δυο, δεν θα άσχημος και ο τίτλος «Κοινωνική Κλιμακτήριος». Μάλιστα, θα μπορούσαν να το πουν και Κοινωνική Κλιμακτήριος Ελλάδας, ώστε να μπερδευτούν οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, και -αντί για την Κανέλλη- να ψηφίσουν την Κατσέλη.
Είναι προφανές πως πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας έχουν αντιληφθεί πως δεν πρόκειται να ξαναδούν τη Βουλή ούτε ζωγραφιστή, ενώ, παράλληλα, προσπαθούν να κάνουν μια –τάχα μου- ηρωική έξοδο, μπας και γλιτώσουν το ελικόπτερο ή τα ισόβια.
Βέβαια, ποντάρουν και στην αποδεδειγμένη ηλιθιότητα του σοφού ελληνικού λαού, ο οποίος είναι ικανός να πάει να ψηφίσει τον Καστανίδη, για να τιμωρήσει τον Παπανδρέου και τον Βενιζέλο – ναι, θα τους κάνετε τα μούτρα κρέας.
Η Αριστερά παρακολουθεί αμήχανα τη διάσπαση των δυο δεξιών κομμάτων –αφού η διάσπαση είναι αποκλειστικότητα της Αριστεράς- και είναι έτοιμη να καταγγείλει το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία πως της έχουν κλέψει την πατέντα.
Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται νέα διάσπαση του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, και η δημιουργία τριών ακόμα νέων κομμάτων.
Τα νέα κόμματα θα είναι το «Πατριωτικό Κοτέτσι», το «Κοινωνικό Ανεξάρτητο Κωλοχανείο» και το «Δημοκρατικό Μουνί Που Τους Πέταγε».

πιτσιρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου